Nieuwe naam voor Handelscentrum Sint-Gillis

Het Handelscentrum Sint-Gillis gaat vanaf nu door het leven als Verkén Sint-Gillis. De handelsvereniging brengt al veertig jaar lang de handelszaken in de grootste Dendermondse deelgemeente samen, maar is ondertussen niet blijven stilstaan! Wanneer je het handelsleven in Sint-Gillis van veertig jaar geleden vergelijkt met dat van nu, zie je veel verandering. Logischerwijze laten de bestuursleden nu ook door hun naam en huisstijl een nieuwe wind waaien.

“De nieuwe naam Verkén verwijst met een knipoog naar het gouden varkentje in het wapenschild van de gemeente, omdat we fier mogen zijn op onze identiteit en geschiedenis, maar tegelijk staan we ook open voor innovatie en creativiteit!” vertelt bestuurslid Rikkert De Bruycker. Met de naam ‘Verkén Sint-Gillis’ willen we iedereen laten ontdekken wat de ondernemers in onze gemeente te bieden hebben.

Meteen doet het bestuur ook afstand van het woord ‘centrum’, wat het vermoeden wekte dat de organisatie enkel zelfstandigen samenbrengt die effectief gevestigd zijn in het centrum van Sint-Gillis. Om lid te worden van de vereniging hoef je bovendien niet per se een winkel uit te baten. Elke gedreven ondernemer (winkelier, vakman of dienstverlener) die actief is in de bruisende gemeente, is welkom bij Verkén Sint-Gillis. Dit jaar ging de vereniging namelijk van start met een recordaantal van wel 54 leden. “In de toekomst hopen we nóg meer ondernemers samen te brengen en zo met een nog sterkere stem naar buiten te komen”, aldus het bestuur. “Op een positieve manier samenwerken vinden wij belangrijk, de ondernemers onder elkaar, maar ook met het stadsbestuur en andere handelaarsverenigingen.”