Emma ontwerpt nieuw logo Orde der Stalhouders

De Orde der Stalhouders wilde graag tijdens het Bloemencorso dit jaar met een nieuw logo uitpakken en schreef daarom een wedstrijd uit. Het ontwerp van Emma De Wolf symboliseerde volgens de jury het best waar de organisatie voor staat.

“Ik koos ervoor om vanuit het wapenschild van Sint-Gillis te vertrekken”, licht Emma toe. “Ik voegde een paard toe, het Peird van Sint-Gillis, en zorgde voor een interactie met het varken. Ik vond het resultaat zelf wel mooi én grappig. En blijkbaar dacht de jury daar ook zo over.”

“Mijn familie heeft altijd wel een band gehad met het paard”, zegt ze. “Mijn opa, Julien De Wolf, die helaas al overleden is, was ook altijd erg begaan met het toenmalige Paard van den Halt.” Julien was de drijvende kracht achter de vorige restauratie van het paard in 1982. Hij werd toen zelfs de officiële peter van het paard. “Daarom vind ik het extra leuk dat ik nu gewonnen heb”, zegt Emma. “Ik denk wel dat hij trots zou zijn.”

Het logo dat Emma ontwierp zal tijdens het Bloemencorso op zondag 3 september aan het publiek worden voorgesteld. “Hoe het er zal uitzien wordt nog een verrassing. Maar we kunnen wel al verklappen dat het integraal in de typische kleuren van Sint-Gillis zal worden uitgevoerd”, aldus Tony Callaerts van de Orde der Stalhouders.