’t Suykerbootje verhuist en pakt uit met open atelier

De speciaalzaak voor doopsuiker en ambachtelijke pralines ’t Suykerbootje verhuist begin oktober naar een nieuwe locatie aan de Heirbaan in Sint-Gillis. De zaak van Sofie De Vis en Hans De Boodt groeide op tien jaar tijd uit tot een begrip in de regio.

Hans De Boodt is nu zeven jaar chocolatier en maakt op een ambachtelijke manier pralines. “Ik maak alleen gebruik van zuivere, pure ingrediënten om pralines te maken. Ik gebruik niks wat ik ook mijn dochtertje niet zo geven”, vertelt Hans. Hij maakt ook bewust zijn pralines net iets kleiner dan de doorsnee pralines. “Ik doe dit bewust omdat op die manier een fijner product te kunnen creëren. Het geeft mensen ook de kans om meerdere pralines te proeven en verschillende smaken te leren kennen.”

Hans is een ambachtelijke chocolatier pur sang. “Ik besteed ongelofelijk veel aandacht aan elk detail als ik pralines maak. Dat begint met de hygiëne in de zaak, de kwaliteit en de versheid van de ingrediënten tot en met de afwerking van de pralines. Ik geloof er sterk in dat elke praline een smaaksensatie moet zijn, maar ik ben geen voorstander om ongebreideld te gaan experimenteren zoals sommige collega’s.”

Nieuwe locatie

’t Suykerbootje verhuist begin oktober van de Sint-Gillislaan naar de Heirbaan in Sint-Gillis. “Het was niet echt onze ultieme ambitie, maar toen ik op een dag het verlaten tankstation op de Heirbaan voorbijreed, zag ik het plots voor mij. Diezelfde dag ben ik nog een bod gaan doen op het pand”, vertelt Hans. Hij verbouwde met de hulp van onderaannemers de volledige accommodatie tot een prachtige zaak. “Het meeste werk binnen heb ik zelf gedaan. Het waren zware en soms lange dagen”, aldus Hans. Maar het resultaat mag absoluut worden gezien. De zaak is een pareltje van licht en ruimte. Opmerkelijk is het open atelier waarin Hans zal werken. “Ik heb niets te verbergen en wil de klanten laten zien dat ik werk met de beste producten en verse ingrediënten”.

Hans De Boodt plant in zijn nieuwe atelier ook workshops voor drie tot vier personen. “Ik wil hiermee heel graag mensen introduceren in de wereld van de chocolade”, licht Hans zijn plannen toe. “Deelnemers krijgen de kans om achter de schermen van de chocolatier een kijkje te nemen. Ze gaan uiteraard ook zelf pralines kunnen maken, proeven en mee naar huis nemen.”

Doopsuiker

’t Suykerbootje is ook gekend voor zijn doopsuiker. “Wat doopsuiker betreft hebben we een volledig aanbod voor mensen die graag zelf aan de slag gaan met hun doopsuiker, maar we kunnen net zo goed een volledige service bieden. We zijn dan 7 op 7 dagen bereikbaar voor de kersverse ouders”, legt Hans uit.

Het doopsuiker kan net als de pralines worden gepersonaliseerd. Chocolatier Hans zorgt ervoor dat de naam van de baby of het bedrijfslogo op de lekkernijen wordt voorzien. “Er is veel vraag naar omdat het een leuk extraatje is en voor bedrijven voegt het iets toe aan hun uitstraling”, vertelt Hans.

Opendeurweekend

Hans De Boodt is een getalenteerde chocolatier die met passie en oog voor detail elke dag aan de slag gaat om beste pralines te creëeren. “Het was een hectisch jaar”, besluit Hans. “Het heeft bloed, zweet en tranen gekost en ik ben heel blij op 6, 7 en 8 oktober het resultaat te kunnen tonen aan onze klanten en iedereen die geïnteresseerd is.”

Sofie en Hans van ’t Suykerbootje nodigen je uit op vrijdag 6 oktober van 18 tot 21 uur, zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 10 tot 18 uur een kijkje te komen nemen in hun nieuwe zaak aan de Heirbaan 146 in Sint-Gillis. Je wordt getrakteerd op een drankje en uiteraard kan je er ook de ambachtelijk gemaakte pralines proeven. Je kan bovendien in het open atelier terecht om te zien hoe chocolatier Hans pralines en andere lekkernijen op een ambachtelijke manier en met oog voor detail maakt.

Meer informatie: wwww.tsuykerbootje.be