Escape room Hintlabyrinth lanceert virtueel spel

Hintlabyrinth in Sint-Gillis opende onlangs een vierde escape room. Deze staat volledig in het teken van de legende van het Ros Beiaard. “Het is de bedoeling dat de deelnemers het paard redden van de verdrinkingsdood door samen allerlei puzzels en vraagstukken op te lossen”, licht Freyja Moens toe. Maar dat is niet de enige nieuwigheid. Hintlabyrinth introduceert ook virtual reality. “De teamleden zetten elk een VR-bril op, nemen plaats in een comfortabele gaming stoel en moeten dan een ontvoerd kind redden”, vertelt Freyja. “Het klinkt misschien wat futuristisch, maar het is voor jong en oud heel plezant om te doen. We krijgen alleen maar positieve reacties. Je hoeft ook absoluut geen gamer te zijn.” Tot slot zet Hintlabyrinth vanaf juni zijn deuren open voor individuele gamers. “We hebben een uitgebreide bibliotheek met games die we graag aanbieden aan individuele gamers of kleine groepjes gamers”, bevestigt Freyja.