68e Bloemencorso komt eraan!

Filmtoppers centraal thema in bloemencorso

Gloednieuw parcours en nieuwe groepen tijdens 68ste editie

Het corsocomité heeft met veel trots het nieuwe thema van de bloemencorso in Sint-Gillis-bij-Dendermonde voorgesteld. De 68e bloemenstoet zal in het teken staan van filmtoppers, waar onder meer Titanic en King Kong zal worden afgebeeld in bloemen. De corso heeft alles om er opnieuw een geslaagde editie van te maken. “Voor het eerst hebben we zelf ook een enthousiaste groep uit Baasrode toegelaten om in onze corso mee te lopen”, zegt voorzitter Dieter Mannaert. 

Alle bouwers stellen met trots de maquette van hun bloemenwagens voor.
(foto: Koen Baten) Alle bouwers stellen met trots de maquette van hun bloemenwagens voor.

In minder dan een maand staat Sint-Gillis opnieuw op zijn kop voor de bloemenstoet die door de straten zal trekken. Op zondag twee september zullen maar liefst 9 grote wagens , vijf kindercorsowagens en vier jeugdwagens door de straten trekken met hun kleurrijk bebloemde wagens. De jeugdwagens zijn in vergelijking met vorig jaar ook verdubbeld, wat de toekomst van deze prachtige stoet zeker garandeerd. Met minstens 40.000 toeschouwers mogen de groepen hun borst al nat maken om het beste van zichzelf te geven.

Ook Harry Potter krijgt een plaats in de bloemenstoet.
(foto: Koen Baten) Ook Harry Potter krijgt een plaats in de bloemenstoet.

Niet alleen de traditionele groepen zoals Blozen brengen opnieuw een wagen, voor het eerst zijn er ook wagenbouwers uit Baasrode bij. “We hebben hier uiteraard over vergaderd, maar waarom zouden we een team dat zo enthousiast is weerhouden om deel te nemen. Het is bijzonder leuk om op te merken dat de stoet echt leeft hier in Sint-Gillis”, aldus Mannaert. Ook jeugdhuis Zenith, die vroeger altijd een vaste waarde was, maar dan even van het toneel verdween, zal opnieuw een wagen maken. Zij focussen zich op de filmtopper ‘Jaws’. Ook thema’s zoals Harry Potter, Pirates of the Caribbean, Mary Poppins en Wickie De Viking zullen schitteren in de stoet.

De 68e editie brengt ook heel wat veranderingen met zich mee. “Zo hebben we een gloednieuw parcours uitgetekend, dat vertrekt aan de sporthal in de Van Langenhovestraat”, aldus Frankie Van Beveren. “De apotheose is natuurlijk nog altijd voor de kerk van Sint-Gillis. We merkten dat de stoet vorig jaar elkaar soms kruisten of dat de aansluiting niet altijd gegarandeerd was, en daarom hebben we het parcours volledig omgegooid om een vlotte corso te voorzien”, klinkt het. De bloemencorso start dit jaar ook een uur vroeger dan normaal. “Het startschot wordt al gegeven om 14.00 uur”, aldus Van Beveren.

King Kong zal ook in de stoet te zien zijn.
Koen Baten King Kong zal ook in de stoet te zien zijn.

Een tweede grote verandering is ook dat het prijzengeld gelijkgesteld wordt voor alle groepen. “Dit was ook deels op vraag van de corsogroepen zelf. Zij waren voorstander om het competitiegevoel uit de stoet te halen en er gewoon samen een fantastisch evenement van te maken voor Sint-Gillis. Met het bestuur kunnen we dit alleen maar toejuichen en daarom hebben we deze aanpassing gemaakt”, klinkt het. Uiteraard zal er wel nog altijd een uitslag zijn met een ‘winnaar’ van de stoet. “Ik ben er van overtuigd dat iedereen weer zal schitteren”, besluit de voorzitter.

De Titanic kan als absolute filmklassieker zeker niet ontbreken.
(foto: Koen Baten) De Titanic kan als absolute filmklassieker zeker niet ontbreken.

Door de aanhoudende droogte waren er op sommige velden ook problemen met bloemen, maar dit probleem wordt zeker aangepakt, en bij de stoet zal er geen enkele bloem ontbreken. “We kunnen hiervoor rekenen op Nederland, daar mogen ze wel nog sproeien en zijn er bloemen genoeg die ook wij op onze wagens kunnen hangen”, besluit Frankie Van Beveren.

Bron artikel: HLN.be/Koen Baeten

Dus… we tellen met z’n allen af naar zondag 2 september!

Ook onze ondernemersvereniging Verkén Sint-Gillis zal traditioneel weer aanwezig zijn met de alomgekende VERKÉN CORSOBAR! vanaf ‘s middags kan je er al terecht voor een lekker aperitiefje. Er worden weer Spaanse topwijnen en cava geschonken, maar ook liefhebbers van een zuiders biertje en frisdrankje vertoeven graag de gezelligste place-to-be tijdens de corsozondag. In de tuin achter Belfius Bank, Sint-Gillislaan 137. Er zullen ook hapjes verkrijgbaar zijn, zodat je niet op je honger(tje) blijft zitten en lekker lang kunt voor- of nagenieten van de bloemencorso. Er is ook een springkasteel voor de kleinsten. Dus… Be There!

hieronder een plannetje zodat je zéker je weg niet verliest naar de VERKÉN CORSOBAR 😉