Over ons

Sint-Gillis is booming. Sint-Gillis bruist! … We horen het steeds vaker zeggen door mensen in de regio. Het stijgend aantal inwoners,  de groeiende populariteit van het rugbytornooi en het bloemencorso, maar ook – en vooral – de aanwezigheid van enkele (ver)nieuwe(nde) handelszaken in onze gemeente is hier niet vreemd aan.

Sint-Gillis is niet langer een anonieme doorrijgemeente maar, integendeel, een sfeervolle woon-en winkelplaats geworden.

Verkén Sint-Gillis vzw (vroegere benaming: Handelscentrum Sint-Gillis) werkt al jaren aan deze positieve vibe door de organisatie en ondersteuning van diverse evenementen en acties waar àlle Sint-Gillisse handelaars én hun klanten van kunnen meegenieten.

Ons motto: Samen sterk

Verkén Sint-Gillis wil alle branches van ondernemers en zelfstandigen overkoepelen. De werking steunt op het jaarlijkse lidgeld van de aangesloten ondernemers, op de steun van de Stad Dendermonde én de Provincie Oost-Vlaanderen. De kernactiviteit (zeg maar: het doel) spitst zich toe op de volgende pijlers:

Vertegenwoordiging

Onze vereniging vertegenwoordigt de handelszaken in Sint-Gillis-Dendermonde op verschillende niveaus. Verkén Sint-Gillis is onder meer aangesloten bij de Stedelijke Raad voor Lokale Economie en Unizo Dendermonde.

Netwerking

Een paar keer per jaar worden activiteiten georganiseerd waarbij leden elkaar op een informele manier kunnen ontmoeten. Op die manier kan interessante informatie worden uitgewisseld, kunnen nieuwe samenwerkingen ontstaan of kan gewoon even worden gepraat met collega’s.

Promotie van SHOP LOCAL:

Verkén Sint-Gillis zal tijdens het jaar meerdere activiteiten en acties uitwerken – al dan niet in samenwerkingen met de Stad Dendermonde, de andere handelaarsverenigingen van Dendermonde en Unizo – om het lokaal ondernemersschapt te promoten, om de boodschap SHOP LOCAL meer kracht bij te zetten. Dat kan gaan van de organisatie van een cavabar tijdens het Bloemencorso, de lancering van een nieuw lokaal product (Gin Gillis), het Weekend van de Klant, het straatbeeld opfleuren met spandoeken en borden enz.

Samenstelling bestuur

Peter Meyers – Belfius Bank: voorzitter

Christine Smekens – Smekens Drukkerij
Els Aelbrecht – Het Huis van Cleophas, restaurant, grand-café
Fons Uyttenhove – Rijschool Traffix
Guy Heyvaert – Buen Gusto wijnhandel
Rikkert De Bruycker – Moernaut schoenen lederwaren
Olivier De Bock – Vidizo verhuur professionele Audio/Video
Luc De Vilder – Jan Ooms-Beeld & Klank
Elien Christiaens – broodjeszaak Menssana
Judith De Smedt – gepensioneerd kapster